Ron Heusdens

Heusdens is 60 jaar en behoort tot de vaste klanten aan het NK Dammen Algemeen (26 keer); hij is vaak in de top van het klassement terug te vinden, maar zo nu en dan eindigt hij plotseling in het vermaledijde rechterrijtje. Zo kwam Heusdens in 2017 niet door de halve finales (die voorafgaan aan een NK Dammen Algemeen)! Hij kreeg van de organisatie echter de zogenaamde sponsorplaats aangeboden en kon dus toch meedoen aan de finale; prompt eindigde Heusdens toen op de derde plaats.

Dit jaar plaatste Heusdens zich overigens soeverein voor de finale, maar enige wisselvalligheid valt hem wel toe te dichten. In 2008 eiste Heusdens zijn eerste (en tot nu toe enige) NK-damtitel bij de senioren op. Wel werd Heusdens met enige regelmaat Nederlands Kampioen Denksporttriatlon; zo’n triatlon voor ‘grote geesten’ bestaat uit de onderdelen dammen, bridge en schaken.

Buiten het NK liegen zijn prestaties er niet om, 4 x winnaar van Brunssum Open, 3 x winnaar ADG toernooi, 1 x winnaar Goes NK Bobilo Bronstoernooi en ook 1x van de Stockholm Baltcup.

Hij bezit de titels Internationaal Grootmeester en Nationaal Grootmeester.